Afspraken

Afspraken & openingstijden

Voor actuele openingstijden en om een afspraak te maken kunt u het best persoonlijk contact met ons opnemen.

Sportschool MY Life Breda
Zandoogjes 15
4814 SB Breda

Telefoon 06 – 41 29 10 15
E-mail: info@fysiokavelaars.nl

Inloopuur

Gratis inloop vragen(half)uurtje voor leden van MyLife Breda.

Iedere maandag tussen 17.30 en 18.00 uur 

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling en begeleiding van sporters met lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Sportfysiotherapie is voor iedereen geschikt en niet alleen voorbehouden aan topsporters.

Onderscheidend aan sportfysiotherapie is dat er vooral ook gekeken wordt naar wat er u wél nog kunt doen tijdens het herstel van uw blessure.

Het Mulligan Concept

Manuele therapie volgens de Methode Mulligan is een veilige en effectieve manier van mobiliseren van gewrichten. Waar in de klassieke manuele therapie behandelingen vaak gepaard  gaan met manipulaties (kraken) van een gewricht,  is Mulligan gebaseerd op het pijnvrij mobiliseren van gewrichten en spieren zonder manipulaties.

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren in hun functie te ondersteunen. De tape ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting . Ook neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn), bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Ook bv hooikoorts kan met deze tape-techniek aangepakt worden. Medical taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

Echografie

Echografie is een beeldvormend onderzoek  naar de oorzaak van pijnklachten van bijvoorbeeld pezen, spieren en gewrichtsbanden. Het wordt gebruikt als aanvulling op  het reguliere onderzoek bij een spier- of peesblessure, of verdenking op een slijmbeursontsteking, verrekking of scheuring van gewrichtskapsel. Echografie wordt dan ingezet om exact in beeld brengen wat de blessure inhoudt. Zo kan er een behandeltraject op maat worden ingezet.

Dry needling

Dry Needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief worden behandeld. Door het aanprikken van deze pijnlijke spieren met een steriele naald, kan de spier snel en langdurig ontspannen