Praktijkinfo

Praktijkinfo

Welkom bij Fysiotherapie Kavelaars cs

Hier vindt u de nodige informatie over onze praktijk. Het is ons streven om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Indien u suggesties op opmerkingen heeft dan horen wij dat graag.

Algemeen

In onze praktijk gelden de privacy regels, waaronder geheimhouding, van uw gegevens. Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt. U heeft altijd recht op inzage in uw persoonlijk dossier.

Binnen de praktijk wordt de klachtenprocedure gehanteerd volgens de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Fysiotherapie Kavelaars cs heeft met bijna alle verzekeraars van Nederland een contract.

Huisregels

Om het verblijf voor iedereen in de praktijk zo aangenaam mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels:

  • Indien u een afspraak heeft hoeft u zich niet te melden aan de balie. U kunt plaatsnemen in het lounge gedeelte van de praktijk/Wellnessclub
  • Heeft u langer dan 10 minuten gewacht na uw afgesproken tijd dan kunt u contact opnemen met de receptioniste
  • Wij vinden het fijn dat u bij iedere afspraak uw eigen handdoek meeneemt
  • Indien er wordt getraind in de fitnesszaal kunt u zich omkleden in de kleedruimtes van MyLife Breda
  • Wij stellen het op prijs als u uw sportschoenen pas in de club aantrekt en tijdens het trainen in de fitnesszaal een handdoekje bij zich heeft
  • Voor het opbergen van waardevolle spullen kunt u tijdens behandeling in de fitnesszaal gebruik maken van de lockers in de kleedruimte van MyLife Breda
  • Het gebruik van mobiele telefoons tijdens de behandeling is niet toegestaan
Vergoedingen

Indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten wordt een bepaald aantal behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed. Dit aantal te vergoeden behandelingen verschilt per zorgverzekeraar  én per verzekeringspakket. Per verzekering is er een vaste behandelprijs afgesproken. Wij sturen de factuur voor de behandeling en 1 maal per maand rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het verzekerd aantal behandelingen per jaar. Als het aantal vergoede behandelingen verbruikt zijn kunt u ervoor kiezen om uw vervolgbehandeling zelf te betalen.  Als u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten worden de behandelingen bij u in rekening gebracht.

U vindt de particuliere tarieven onder het kopje ‘Prijslijst’

Chronische machtiging

Bij een chronische machtiging worden de eerste 20 behandelingen van uw aanvullende verzekering afgeschreven. Mocht dit tegoed bereikt worden voor de 20e behandeling dan worden deze behandelingen bij u in rekening gebracht. Vervolgbehandelingen worden vanaf de 21ste  behandeling, voor bepaalde tijd,  vergoed vanuit de basisverzekering.

DTF bij Fysiotherapie Kavelaars cs

DTF staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie.

Sinds 1 januari 2006 is uw fysiotherapeut rechtstreeks toegankelijk voor screening, onderzoek en behandeling. Een verwijzing door de huisarts en/of specialist is derhalve niet meer nodig.

Er wordt op een zo kort mogelijke termijn een afspraak  ingepland.

DTF wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket voor fysiotherapie en oefentherapie. U dient hiervoor wel een aanvullende verzekering afgesloten te hebben. Heeft u geen aanvullende verzekering dan worden de kosten voor DTF bij u zelf in rekening gebracht.

Afmelden

Volgens de richtlijnen van het KNGF en de zorgverzekeraars worden behandelingen die niet 24 uur van tevoren worden afgezegd particulier in rekening gebracht.